Ugrás a tartalomra

Kíméletes hashajtás terhesség alatt

Kíméletes hashajtás terhesség alatt

 

A várandós nők közel negyede szembesül a székrekedés problémájával. A jó hír az, hogy van olyan megkönnyebbülést hozó megoldás, ami nem veszélyezteti sem a mama, sem a baba állapotát.

 

Székrekedés - hormonálisan

 

A terhesség alatt hatalmas változások színterévé válik a női test. A hormonok hatására számos folyamat indul el a szervezetben. Olyanok is, amik kellemetlen következményekkel járnak. Ilyen a terhességi székrekedés. Kiindulópontja a progeszteronhormon, amely elsősorban a  simaizomzatot lazítja el - többek között a bélrendszerben. Ez hatással van az emésztési folyamatokra is: a bevitt táplálék áramlása ugyanis lelassul, így az tovább időzik a vékony- és vastagbelekben. Arról nem is beszélve, hogy az idő előrehaladtával a méh tágulása egyre növekvő nyomást helyez a bélrendszerre, amelynek a helyzete is megváltozik, így tovább csökken a bél spontán mozgékonysága. Mindezek gyakori gázképződéshez, puffadáshoz és székrekedéshez vezetnek, hasfájással, kellemetlen közérzettel súlyosbítva. Maga a székrekedés pedig olyan további szövődményeket is okozhat, mint a folyamatos erőlködés hatására kialakuló aranyér, de akár koraszülés is lehet a vége, ezért a problémát feltétlenül kezelni kell.

 

Csak áthalad a bélrendszeren

 

A szervezet normál működése során az emésztésből származó salakanyagokat a belek izomösszehúzódásai juttatják el a vastagbélbe, ahonnan a létfontosságú víz- és iontartalom visszaszívódik. Ha túl sok víz szívódik vissza vagy túl lassan mozog a béltartalom, kialakul a székrekedés. Vagyis bőséges folyadékbevitellel, rostdús táplálkozással, a szénhidrátfogyasztás csökkentésével (a gázképződés legfőbb felelősei) és egy kis testmozgással sokat tehetünk a megoldásért, de sajnos, ez nem mindig elegendő. Ugyanakkor várandósság alatt különösen oda kell figyelni arra, hogy mit lehet, és mit nem. Tehát kizárólag olyan hashajtó jöhet szóba, amely kíméletes az anya és a fejlődő magzat szervezetével szemben. Ilyen a prebiotikus hatású, vény nélkül kapható Laevolac szirup, amely alkalmazható terhesség és szoptatás alatt, sőt akár 1 hónaposnál idősebb gyermekeknél is. (Hashajtók gyermekeknek történő adása csak kivételes esetben és orvosi felügyelet mellett történhet.) A székrekedés kezelésére szolgáló készítmény legfőbb előnye, hogy nem szívódik fel a bélből, csak áthalad rajta, egészen a vastagbélig, így nem okoz mellékhatásokat és nem károsítja a beleket. Ezzel egyidőben pedig jótékonyan hat az emésztésre, hiszen csökkenti a rossz baktériumok (Clostridium, Escherichia coli) mennyiségét, és növeli a széklet megindítását is elősegítő jó baktériumokét (Bifidobacterium, Lactobacillus).

 

 

 

 

 

FKH_Laev_2022-4

A Laevolac hashajtó szirup segít Önnek!

Image
Laevolac packshot

A Laevolac nem szívódik fel a bélből. Végighalad az emésztőrendszeren, és gyakorlatilag változatlan formában éri el a vastagbelet, ahol kifejti hatását.

A készítmény a vastagbélben fejti ki prebiotikus hatását is, ami azt jelenti, hogy elősegíti a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok (azaz a kedvező hatású bélbaktériumok) szaporodását, míg a Clostridium és az Escherichia coli (azaz a kedvezőtlen hatású bélbaktériumok) szaporodását elnyomhatja.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.