Ugrás a tartalomra

Mi fán terem a prebiotikum?

Mi fán terem a prebiotikum?

 

Például banánfán. Ugyanis a bélflóra egyensúlyának fenntartását segítő probiotikumok legfőbb támogatói, a prebiotikumok, nem mások, mint természetes élelmiszer-összetevők. Vagyis elvileg egyszerűen az étkezéssel jutnak be a szervezetünkbe, és át is haladnak rajta, mert éppen ez a dolguk. De hogy is van ez?

 

PRO előtt PRE: amit nem azért eszünk, hogy megemésszük

 

A szervezetben általában minden mindennel összefügg és hatással van egymásra. Mára már közismert tény, hogy a bélflóra megóvásában és normál működésének fenntartásában a probiotikumok végzik a „munka javát”. Ám ezek az úgynevezett jó baktériumok, amelyek voltaképpen az immunrendszer állapotáért is felelnek, prebiotikumok nélkül nem tudnának hosszú távon érvényesülni. Ugyanis a probiotikumok elsődleges táplálékai a prebiotikumok, amelyek nem mások, mint a szervezet számára emészthetetlen cukormolekulákat tartalmazó élelmiszer-összetevők. Ezek mindegyike ellenálló a gyomorsavval és az emésztőnedvekkel szemben, ezért tulajdonképpen csak áthalad az emésztőrendszeren, hogy a végbélben eleget tehessen elsődleges feladatának, a hasznos mikróbák táplálásának, emellett pedig elősegítse az ásványi anyagok felszívódását is.

 

Ami nem minket, az a jó baktériumokat táplálja

 

Mik is tartoznak a prebiotikumok közé? Például a poliszacharidok, az oldható rostok és a rezisztens keményítők. Ezek természetes módon fordulnak elő a banánban, az almában, az articsókában, csicsókában, a zabban vagy akár az étcsokoládéban. Utóbbi éppen azoknak a lactobacillusoknak és bifidobaktériumoknak a szaporodását támogatja a bélrendszerben, amik elősegítik a széklet megindítását. Vagyis összetevőiben hasonlít a prebiotikus hatású Laevolac szirupra, ami arról is gondoskodik, hogy a rossz baktériumok (Clostridium, Escherichia coli) mennyisége csökkenjen a végbélben. Ez a vény nélkül kapható hashajtó már csak azért is kíméletes, mert - a prebiotikumokhoz hasonlóan - végighalad az emésztőrendszeren, és székletlazító hatását csak a vastagbélben fejti ki. A segédanyagoktól mentes sűrű szirup nem szívódik fel, hanem pontosan ott hat, ahol szükség van rá. Ezért is alkalmazható biztonsággal 1 hónaposnál idősebb gyermekeknél, szoptatás során és terhesség alatt is. (Hashajtók gyermekeknek történő adása csak kivételes esetben és orvosi felügyelet mellett történhet.)

 

 

FKH_Laev_2022-3

A Laevolac hashajtó szirup segít Önnek!

Image
Laevolac packshot

A Laevolac nem szívódik fel a bélből. Végighalad az emésztőrendszeren, és gyakorlatilag változatlan formában éri el a vastagbelet, ahol kifejti hatását.

A készítmény a vastagbélben fejti ki prebiotikus hatását is, ami azt jelenti, hogy elősegíti a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok (azaz a kedvező hatású bélbaktériumok) szaporodását, míg a Clostridium és az Escherichia coli (azaz a kedvezőtlen hatású bélbaktériumok) szaporodását elnyomhatja.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.