Ugrás a tartalomra

Szirupos tények, avagy miért szirupozzunk?

Szirupos tények

avagy

miért szirupozzunk?

 

A szirupokról mindenkinek a gyermekkori élmények jutnak eszébe: az édes köptetők, a köhögés- és fájdalomcsillapítók, amikre még a legkisebbek se mondanak nemet. Pedig ezen kanalas orvosság előnyei nem merülnek ki abban, hogy a lurkók szívesebben beveszik őket.

 

A szirupból nem lehet kinőni

 

Napjainkban egyre fontosabbá válik az egészségtudatos életmód. Az ismeretek bővülésének és a mind elérhetőbbé váló információknak köszönhetően az emberek tudatosabban választanak. Évről évre nagyobb igény van a „mentes” készítményekre, a kíméletes megoldásokra és a szervezet működését elősegítő lehetőségekre. Ennek ellenére ma Magyarországon a legtöbben a tablettákra és kapszulákra esküsznek, míg a szirupra gyerekgyógyszerként gondolnak. Pedig a szirupból nem lehet kinőni. Sőt! A szilárd gyógyszerformákat nemcsak lenyelni nehezebb (ez sok felnőttnek is problémát okoz), de érdemes tudni róluk azt is, hogy a szétesés megakadályozásához bizonyos segédanyagokra van szükség. Ezzel szemben bizonyos szirupok, például a székrekedés kezelésére szolgáló Laevolac, csak a hatóanyagot tartalmazzák.

 

Ott hat, ahol szükség van rá

 

A gyógyszer megfelelő formáját klasszikusan az határozza meg, hogy hatása milyen úton érvényesül a legjobban. Ez egyben arról is szól, hogy a hatóanyagot a lehető legrövidebb úton és a legkevesebb mellékhatást okozó módon juttassuk el a szervezet megfelelő területére. A Laevolac szirup pontosan ezt tudja, hiszen egyszerűen végighalad az emésztőrendszeren, és székletlazító hatását csak a vastagbélben fejti ki. Mivel ez a vény nélkül kapható hashajtó nem szívódik fel, és nem károsítja a beleket, már 1 hónaposnál idősebb gyermekeknek is adható. Az egészségtudatos választás mellett plusz egy érv, hogy ez az édes ízű, sűrű állagú folyadék prebiotikus hatású, tehát a jó baktériumok szaporodását elősegíti, a rosszakét pedig gátolja. Vagyis a széklet megindítása mellett hozzájárul a bélflóra és a szervezet megfelelő működéséhez is.

 

 

 

 

 

FKH_Laev_2022-2

A Laevolac hashajtó szirup segít Önnek!

Image
Laevolac packshot

A Laevolac nem szívódik fel a bélből. Végighalad az emésztőrendszeren, és gyakorlatilag változatlan formában éri el a vastagbelet, ahol kifejti hatását.

A készítmény a vastagbélben fejti ki prebiotikus hatását is, ami azt jelenti, hogy elősegíti a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok (azaz a kedvező hatású bélbaktériumok) szaporodását, míg a Clostridium és az Escherichia coli (azaz a kedvezőtlen hatású bélbaktériumok) szaporodását elnyomhatja.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.