Ugrás a tartalomra

Kovászos uborka tejjel – székrekedés és az egészséges táplálkozás

Eszter modern nő. Reggel rizstejjel issza a kávéját. Koffeinmenteset. Utána eszik egy kis tálka zabkását, miközben végigpörgeti a Facebook-ot. Majd az Instát. Azt hallotta, hogy a zabkása segít egyensúlyba hozni az emésztését. Ma reggel mégsem ez történt, így iszik még egy kávét, hátha az segít.

Mostanában gyakran van székrekedése. Talán a kevesebb mozgás lehet az oka. Esetleg a stresszes napok, és a határidős munkák sokasága. Ki tudja? Pedig Eszternek nagyon fontos az egészséges életmód, és a kiegyensúlyozott táplálkozás. Esténként ezekkel kapcsolatos blogokat olvas, és szívesen változtat napi rutinján, hogy kipróbálhassa az újabbnál újabb trendeket és diétákat. A munkahelyén is felfigyeltek már a „hóbortjaira”, és szívesen kérnek tőle tanácsot az egészséges életmódban kevésbé járatos kollégák.

Valahogy a székrekedés mégsem múlik. 2-3 naponta is előfordul, és nem segít rajta a bő folyadékfogyasztás, vagy a rostokban gazdag táplálkozás. Sőt Eszter azt is észrevette magán, hogy reggelente egy kicsit frusztráltabb, amíg a toaletten tett látogatása sikeresen nem végződik. Igen, a „siker” egy jó kifejezés erre, hiszen a „siker” hiánya akár az egész napjára rányomhatja a bélyegét.

Gyógyszert nem akar szedni. Az nem természetes. Édesanyja a múltkor azt javasolta neki, hogy próbálja meg a kovászos uborkát tejjel. „Vajon rizstejre gondolt anya?” – futott át a gondolat Eszter fején, de gyorsan elhessegette. Nos a kovászos uborka tejjel felejthetetlen gasztronómiai élmény volt számára. Eredmény nélkül. Mikor elmesélte legjobb barátnőjének, Évának, közösen nevettek.

„Gondoltál már arra, hogy gyógyszer és gyógyszer között is van különbség?” – kérdezte Éva. „Én egy prebiotikus hatású hashajtó szirupot használok, ami gyógyszer ugyan, de nem is szívódik fel a beleimből. Végighalad az emésztőrendszeren, és hatását a vastagbélben, a széklet lazításával fejti ki. Még segédanyagokat sem tartalmaz. És a bélflórámat is kedvezően befolyásolja. A bélflóra fontos dolog.” – bizonygatta Éva. „Laevolac szirup a neve.”

Így történt, hogy Eszter életében először kipróbált egy gyógyszertári készítményt a székrekedésének kezelésére. A kovászos uborka tejjel pedig egy vidám anekdota maradt.

 

L1 lezárás dátuma:2021.02.12.

A Laevolac hashajtó szirup segít Önnek!

Image
Laevolac packshot

A Laevolac nem szívódik fel a bélből. Végighalad az emésztőrendszeren, és gyakorlatilag változatlan formában éri el a vastagbelet, ahol kifejti hatását.

A készítmény a vastagbélben fejti ki prebiotikus hatását is, ami azt jelenti, hogy elősegíti a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok (azaz a kedvező hatású bélbaktériumok) szaporodását, míg a Clostridium és az Escherichia coli (azaz a kedvezőtlen hatású bélbaktériumok) szaporodását elnyomhatja.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.