Ugrás a tartalomra

Prebiotikummal az emésztő problémák ellen

Prebiotikummal az emésztő problémák ellen

 

A Laevolac szirup egy prebiotikus hatású hashajtó a székrekedés kezelésére. De mit is jelent ez pontosan? És mi a különbség a probiotikus és prebiotikus között? Mi az a bélflóra vagy mikrobiom, és miért is emlegetjük ennyit manapság?

 

A mikrobiom csodálatos világa

 

Nem lehet eleget beszélni a gyomorba vágó problémákról. Mert igen: a betegségek eredője - ​​ahogy már Paracelsus és Hippocrates is megmondta -, a leggyakrabban a gyomor-bélrendszer, ami napjaink rohanó, stresszes világában rengeteg veszélynek van kitéve. Ezzel nemcsak az a baj, hogy felborul a bélflóra harmóniája, hanem az is, hogy szervezetünk biológiai egyensúlya is veszélybe kerül.

 

Maga a BÉLFLÓRA (mikrobiom vagy mikrobiota) a gyomor-bélrendszerben élő mikrorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák) összessége, és tulajdonképpen önálló szervként funkcionál. Tévhit, hogy a MIKROBIOM csak az emésztésben és a szerves anyagok lebontásában vesz részt. Ennél sokkal összetettebb a kép: befolyásolja a hormonrendszer és az agy működését, létfontosságú enzimeket és vitaminokat termel, és bizony az immunrendszer működését is támogatja. Arról nem is beszélve, hogy az olyan emésztési zavarokból, mint például a puffadás, székrekedés, hasmenés, gyomorégés, eleve olyan komoly betegségek alakulhatnak ki, mint a gyomor- és bélhurut, a depresszió, a diabétesz vagy a Crohn betegség.

 

A pro- és prebiotikumok szerepe a szervezetben

 

Eleink beleinek nem volt szükségük támogatásra, hiszen az ipari élelmiszer- és vízkezelés megjelenése előtt a bevitt tápanyagok még tartalmazták azokat az anyagokat, amelyek megkönnyítették az emésztést. Ezzel szemben a mai élelmiszerekből ezek hiányoznak, cserében a bélflórát károsító növényvédő és tartósítószerekkel kell megküzdenie szervezetünknek. Ezért van szükség PROBIOTIKUMok bevitelére. Ezek jellemzően olyan mikrobák, melyek a természetes bélflóra részei - lennének. Szerepük abban áll, hogy segítenek helyreállítani és fenntartani az egészséges bélflórát. Amik pedig a probiotikumokat támogatják, azok nem mások, mint a PREBIOTIKUMok. Olyan természetes élelmiszer-összetevőkről beszélünk, amelyekre nem hatnak a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek, így változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok szaporodását. A széklet megindítását elősegítő Laevolac szirup esetében a Bifidobacteriumokét és a Lactobacillusokét. A prebiotikus hatású, vény nélkül kapható hashajtó ennél többet is tesz, hiszen ezzel egyidőben csökkenti a rossz baktériumok (Clostridium, Escherichia coli) mennyiségét. Mivel a székrekedés kezelésére szolgáló készítmény nem szívódik fel a bélből, csak áthalad rajta, egészen a vastagbélig, ez a hashajtó bátran alkalmazható 1 hónaposnál idősebb gyermekeknél, szoptatás során és terhesség alatt is.

A Laevolac hashajtó szirup segít Önnek!

Image
Laevolac packshot

A Laevolac nem szívódik fel a bélből. Végighalad az emésztőrendszeren, és gyakorlatilag változatlan formában éri el a vastagbelet, ahol kifejti hatását.

A készítmény a vastagbélben fejti ki prebiotikus hatását is, ami azt jelenti, hogy elősegíti a Bifidobaktériumok és a Lactobacillusok (azaz a kedvező hatású bélbaktériumok) szaporodását, míg a Clostridium és az Escherichia coli (azaz a kedvezőtlen hatású bélbaktériumok) szaporodását elnyomhatja.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.